Tijdens het weekend van de kerstmarkt kan je in Geel naar goede gewoonte genieten van een kerstspektakel. Dit jaar zal dat ook het geval zijn en kan je op zaterdag 14 en zondag 15 december in fuifzaal de Waai komen kijken naar de musical “Het Meisje met de Zwavelstokjes”.

Oorspronkelijk is “Het Meisje met de Zwavelstokjes” een sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Dit sprookje werd door de Geelse regisseurIef Damsherwerkt en in een Victoriaanse kleedje gestopt zodat het perfect aansluit bij de eindejaarsspektakels die in het verleden in Geel gespeeld werden. De essentie bleef uiteraard bewaard waardoor het verhaal van het Meisje niemand onberoerd zal laten als het tot leven wordt gebracht door meer dan 150 acteurs, figuranten, zangers en dansers.

De voorstellingen van deze kerstmusical vinden plaats op zaterdag 14 en zondag 15 december in fuifzaal de Waai. Een voorstelling van de kerstmusical duurt telkens een klein uurtje. Op zaterdag 14 december wordt er vanaf 14 uur elk uur een nieuwe voorstelling gespeeld. Op zondag 15 december is dat vanaf 13 uur. De laatste voorstelling start op zaterdag om 21 uur, op zondag is dat om 19 uur.

De tickets voor de kerstmusical “Het Meisje met de Zwavelstokjes” zijn vanaf nu verkrijgbaar bijToerismeGeel. Volwassenen betalen 5 euro in voorverkoop terwijl de prijs aan de kassa voor hen 7 euro bedraagt. Voor kinderen jonger dan 14 jaar werd de verkoopprijs vastgelegd op 2 euro. Er wordt ook een korting toegekend aan houders van een vrijetijdspas. Snel erbij zijn is hoe dan ook de boodschap want het aantal tickets is beperkt!